EAA – Essential Amino Acids
Strength EAA innehåller riklig med den viktigaste aminosyran, L-Leucin (över 20%). Detta gör att du inte behöver välja mellan BCAA och EAA. EAA har enligt flera studier visat ökat proteinsyntesen till optimala muskelbyggande nivåer.
Med en god smak av fläder samt marknadens högsta halt av L-Leucin har vi skapat det ultimata aminosyretillskottet.
EAA står för Essential Amino Acids. De essentiella aminosyrorna är fenylalanin, isoleucin, leucin, lysin, metionin, treonin, tryptofan och valin (arginin och histidin är essentiella för barn). Essentiell betyder livsnödvändig, och innebär att kroppen inte kan syntetisera dem, utan dessa måste intas från föda.
Dosering: En skopa (13g) blandas i ca 3 dl vatten. Intag en servering innan träning samt en under träningen. Skopa finns i burken. Produktens volym kan minska vid transport och lagring. För exakt mått använd våg.
Smak: Fläder, Candy Fruity
Förpackning: 520 g
Serveringar: 40 serveringar á 13 g
Näringsvärde |
per servering 13 g |
per 100g |
Energi (kJ/kcal) |
187/ 45 |
1422/ 345 |
Kolhydrater |
0 g |
0 g |
Protein |
11 g |
84 g |
L-Leucin |
2640 mg |
20,3 g |
L-Fenylalanin |
1800 mg |
13,9 g |
L-Lysin |
1800 mg |
13,9 g |
L-Treonin |
1680 mg |
13,0 g |
L-Valin |
1320 mg |
10,2 g |
L-Tryptopan |
50 mg |
385 mg |
L-Isoleucin |
1200 mg |
9,2 g |
L-Metionin |
360 mg |
12,8 g |
Fett |
0,1 g |
1 g |
Ingredienser: Aminosyror från fermenterat spannmål (L-Leucin, L-Fenylalanin, L-Lysin, L-Treonin, L-Valin, L-Isoleucin, L-Metionin, L-Tryptofan) surhetsreglerande medel (äppelsyra, natriumbikarbonat) emulgeringsmedel (solroslecitin), Aromer, Sötningsmedel (aspartam, acesulfam-k). Innehåller en källa till fenylalanin.

Strength EAA innehåller endast vegetabiliska råvaror.
Studier som gjorts på EAA:
Essential amino acids and muscle protein recovery from resistance exercise. Børsheim E1, Tipton KD, Wolf SE, Wolfe RR. Postexercise net protein synthesis in human muscle from orally administered amino acids. Tipton KD1, Ferrando AA, Phillips SM, Doyle D Jr, Wolfe RR.